Gin maken van retourbrood
๐ Project in de spotlight: Van verspilling naar waarde ๐
Wat als oud brood niet het einde is, maar het begin? Bij The Good Shit Company transformeerden we voedselverspilling tot premium kwaliteit. Wat begon als een frustratie over weggegooid brood, groeide uit tot een missie met smaak.
๐ก De uitdaging?
Niet schuilen achter termen als “overschot”, maar het probleem recht aankijken: verspilling is gewoon sh*t. En daar wilden we iets mee. We zagen niet alleen afval, maar ook potentie.
๐งช Wat hebben we gedaan?
Twee jaar lang experimenteerden we met processen om retourbrood om te zetten in hoogwaardige vodka en gin. Technische hobbels, logistieke puzzels โ we hebben ze allemaal gehad. Maar inmiddels bottelen we letterlijk het bewijs dat het kรกn: circulair, lokaal en lekker.
โจ Wat maakt dit bijzonder?
Dit project bewijst dat duurzaamheid en kwaliteit hand in hand kunnen gaan. Elke fles vertelt een verhaal. Een verhaal van innovatie, van lef, van het ombuigen van een maatschappelijk probleem naar een premium product dat smaakt naar verandering.
โป๏ธ We turn bad sh*t into good sh*t.
๐ข Benieuwd hoe we dat doen of samenwerken aan jouw circulaire ambitie? Laat hieronder bericht achter voor Joris Leferink van The Good Shit Company.