In the spotlight FCSI Professional Louis Meisen WeDesignFood

FCSI Nederland zet haar leden in de spotlight! Vandaag spreken we met Louis Meisen van We Design Food over zijn visie, uitdagingen en expertise binnen de foodservice & hospitality sector.

💡 Wat zijn jouw belangrijkste professionele doelen of uitdagingen op dit moment?
“Met We Design Food zijn we strategisch partner in de route naar beter en lekkerder eten voor alle segmenten. Dit betekent een complex geheel van verschillende invloedfactoren, waarbij uiteindelijk in het recept de daadwerkelijke kwaliteit wordt bepaald. Vervolgens is het noodzakelijk om deze kwaliteit 100% te standaardiseren, wat onze projecten intens maakt en bol zet van verandermanagement.
Geen 12-in-een-dozijn werk dus, en dat houdt het spannend! Ik krijg continu de vraag: ‘Hoe dan?’ Ik heb daar niet meteen een pasklaar antwoord op, maar wil het samen ontdekken. Dat betekent niet als een kip zonder kop testen, maar juist strategisch de mogelijkheid creëren om ideeën in real life te toetsen. Papier is geduldig, de operatie weerbarstig en het design meer dan eens minder goed uitvoerbaar en dat ontdekken we dan samen!”

🌍 Wat heeft je gemotiveerd om lid te worden van FCSI NL?
“Het is fijn om in een breder perspectief te kijken naar het landschap van design en F&B. Als specialist is het soms moeilijk om uit te zoomen, en met FCSI kom ik mensen tegen die me inspireren met hun vakkennis. Daarbij is duurzaamheid voor iedereen een thema, en door het delen van kennis komen we verder.”

🤝 Op welke manier zou je het meeste uit het netwerk willen halen?
“Het delen van kennis door bedrijfsbezoeken, het bespreken van concrete casussen en het bijwonen van presentaties door key impactmakers in hun vakgebied. Ik kies het liefst voor een compacte, inhoudelijke route en ben minder van de trendtours of netwerkborrels.”

🎯 Heb je specifieke expertise of ervaring die je graag met anderen zou willen delen?
“Als strategisch specialist die concepten realiseert en implementeert binnen horeca, foodservice en retail ben ik vaak de advocaat van de duivel – niet alleen roepend, maar vooral ook dóend. Dit zorgt voor een interessante dynamiek in inhoudelijke gesprekken.”

🚀 Aan welke onderwerpen of trends binnen de foodservice & hospitality sector besteed je momenteel veel aandacht?
“Zoals iedereen zijn we bezig met duurzaamheid. Een ander hot topic is de succesfactor van een goede SKU, niche product of nieuw assortiment. Hoe kunnen we de gast in de horeca en de klant in de supermarkt beter en gefundeerd bedienen? Hoe zorgen we voor een succesvolle rotatie?
De kwaliteit van recepturen is merkbaar in opwaartse ontwikkeling, wat natuurlijk fantastisch is. Tegelijkertijd staan marges onder druk. In die dynamiek bijten we ons vast.”

📢 Wil je in contact komen met Louis, louis@wedesignfood.nl of meer weten over FCSI NL, info@fcsi.nl? Laat een reactie achter of stuur een bericht!

Lees hier het volledige bericht!

Delen