In de spotlight FCSI Professional Monique Pos van Hospitalitygroup
Interview met een Professional: Monique Pos – Hospitalitygroup
FCSI Nederland verwelkomt graag nieuwe leden! Vandaag spreken we met Monique Pos van Hospitalitygroup over haar visie, uitdagingen en internationale ambities binnen de foodservice & hospitality sector.
Wat zijn jouw belangrijkste professionele doelen of uitdagingen op dit moment?
Wij werken voor veel terugkerende opdrachtgevers die ons steeds vaker inschakelen voor grotere en internationalere vraagstukken. Dat sluit naadloos aan op de missie van Hospitality Group ‘creating better places’, het realiseren van duurzame, aantrekkelijke en excellent georganiseerde omgevingen voor werken, vrije tijd en zorg. Ons doel is om blijvende waarde te leveren en een hoge klanttevredenheid te realiseren, zodat opdrachtgevers ook bij toekomstige vraagstukken weten te vinden. Bij deze internationale opdrachten is het soms een uitdaging om goed zicht te houden op lokale wet- en regelgeving en culturele gebruiken.
Daarnaast zijn installatietechnische kaders (beschikbare elektra, ventilatie etc) vandaag de dag een grote uitdaging, hier én in het buitenland.
Wat heeft je gemotiveerd om lid te worden van FCSI NL?
FCSI NL geeft toegang tot een internationaal platform waar experts samenkomen. Het lidmaatschap geeft mij ook toegang tot een Nederlands professioneel netwerk dat stimuleert om nieuwe ideeën op te doen en mijn kennis te verbreden. Het helpt me om verder te kijken dan mijn eigen specialisme en scherp te blijven door het contact met inspirerende vakgenoten.
Op welke manier zou je het meeste uit het netwerk willen halen?
Voor internationale opdrachten is het voor mij fijn om contact te kunnen leggen met een ‘local expert’. Voor de Nederlandse markt zou ik de nadruk willen leggen op het uitwisselen van kennis in kleinere sessies, maar ook tijdens bedrijfsbezoeken of presentaties van key impactmakers.
Heb je specifieke expertise of ervaring die je graag met anderen zou willen delen?
Het uitwerken van concept naar een concreet plan vind ik een hele fijne puzzel om te leggen. Nog leuker en uitdagender wanneer er ‘lastige’ kaders zijn zoals een beperkt elektrisch vermogen of ventilatiemogelijkheden.
Aan welke onderwerpen of trends binnen de foodservice & hospitality sector besteed je momenteel veel aandacht?
Duurzaamheid in de breedste zin van het woord. Hospitalty Group heeft een B-Corp certificering, is één van de oprichters van Upcycle Kitchen; duurzaamheid zit ons echt ‘in het bloed’.
Daarnaast speelt netcongestie binnen een aantal projecten een grote rol.
Wil je in contact komen met Monique, m.pos@hospitality-group.nl of meer weten over FCSI NL? Laat een reactie achter of stuur een bericht, info@fcsi.nl